Stå mer- lev lengre

 

Har du hørt om telomerer?

Telomerer er bunter av DNA som utgjør strukturer i hver ende av alle kromosomer for å beskytte kromosomendene. Det er altså endestykkene på kromosomene i cellekjernen. Telomerene spiller en nøkkelrolle i kroppens aldringsprosess, men forkortes hver gang cellen går gjennom en celledeling. Korte telomerer blir derfor sett i sammenheng med redusert livslengde.

Du kan jobbe proaktivt med å forlenge telomerene ved å stå oppreist i mer enn tre timer per dag. En ny studie viser at jo mindre tid du bruker på å sitte eller ligge i løpet av en dag, desto lengre er telomerene, skriver The Telegraph på sine nettsider. Studien, som ble presentert i The British Journal of Sports Medicine, viser at selv om aktive mennesker har bedre helse, så er det tiden du sitter stille som avgjør telomerenes lengde.

Ønsker du å forsinke den biologiske klokken er det bare å bruke mer tid stående, f.eks. arbeide stående på jobb. Det er jo her vi tilbringer majoriteten av vår tid- sittende.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X

Orientering om koronavirus